Pantein deelt Alzheimer sokken uit

Publicatiedatum: 17 juli 2018

Pantein organiseert, in nauwe samenwerking met andere partijen, jaarlijks diverse (rolstoel)wandeltochten in de regio. Dit jaar verrast Pantein deelnemers aan deze wandeltochten met een gratis paar Alzheimer sokken.

 

Door deze sokken te dragen, maakt de drager Alzheimer bespreekbaar. De sokken symboliseren de verwarring waarmee Alzheimerpatiënten dagelijks te kampen hebben. Zij zijn namelijk verschillend van ontwerp. Pantein deelt de sokken ook uit als stimulans om te (blijven) bewegen. Dit helpt om zo gezond en vitaal mogelijk blijven. Uit onderzoek blijkt bovendien dat mensen die voldoende bewegen, minder kans hebben om dementie te krijgen. En dat mensen met dementie baat hebben bij beweging. Door beweging lijkt de ziekte trager te verlopen.

 

Vanaf 17 september 2018 is de nieuwe editie Alzheimer SOCKS beschikbaar en kunt u deze bestellen via www.alzheimersocks.nl. De sokken kosten € 7,99 per paar. Met de aankoop van de sokken steunt u het wetenschappelijk onderzoek van VUmc Alzheimercentrum. Onderzoek brengt een oplossing dichterbij.