Maasziekenhuis Pantein scoort opnieuw goed in BDO onderzoek

Publicatiedatum: 16 november 2021

Maasziekenhuis Pantein behaalt opnieuw een positieve score in het jaarlijkse onderzoek van adviesbureau BDO. Het ziekenhuis scoort als rapportcijfer een 8 en eindigt hierdoor op de 15e plaats (2019: 24e plaats, 2018: 61e plaats). Het verstevigen van de financiële positie van het ziekenhuis zet door. Het jaar 2020 werd net als de drie voorgaande jaren afgesloten met positieve jaarcijfers.


Stap voor stap versterken
Peter van der Pols, lid Raad van Bestuur Pantein: “Dit resultaat was mogelijk dankzij de enorme inzet van onze mensen, ondersteund door de meerjarenafspraken die in 2019 zijn gemaakt met partnerziekenhuizen, zorgverzekeraars, ministerie van VWS en de bank. Stap voor stap versterken we de financiële positie van Maasziekenhuis Pantein, met als doel hoogwaardige zorg ook voor de toekomst zeker te stellen.”

 

Wendbaarheid van belang
“Corona gaf natuurlijk extra uitdagingen, maar dankzij de wendbaarheid van onze organisatie spelen we snel in op actuele ontwikkelingen. Zo konden we bij Pantein vanaf het begin coronapatiënten thuis verplegen dankzij de nauwe samenwerking tussen huisartsen, thuiszorg Pantein en het Maasziekenhuis. Patiënten konden thuis getest worden en zuurstof krijgen als dat nodig was. Zo bleef het ziekenhuis beschikbaar voor patiënten die er echt moesten zijn en kon de reguliere zorg zoveel mogelijk doorgaan. Samen met anderen geven we vorm aan toekomstbestendige regionale zorg die goed is afgestemd op de inwoner: thuis als het kan, in het ziekenhuis als het nodig is”, aldus Peter van der Pols, lid Raad van Bestuur Pantein.