Huishoudelijke Hulp Pantein-Vivent stopt met dienstverlening

Publicatiedatum: 20 januari 2015

Huishoudelijke Hulp Pantein-Vivent stopt vanwege een faillissement met haar dienstverlening. Vanaf 1 februari 2015 nemen andere aanbieders de taken op het gebied van huishoudelijke hulp over. Het bedrijf bedankt alle klanten, medewerkers en relaties die de dienstverlening de afgelopen jaren mogelijk hebben gemaakt. 

 

Overige diensten Pantein
Het faillissement heeft alleen betrekking op huishoudelijke hulp van Huishoudelijke Hulp Pantein-Vivent. De overige diensten van zowel Pantein als Vivent, zoals verpleging en verzorging (thuiszorg), kraamzorg, zorgcentra en het Maasziekenhuis Pantein, ondervinden geen gevolgen van het faillissement.



Achtergrondformatie over Huishoudelijke Hulp Pantein-Vivent

Hieronder vindt u meer informatie. Voor informatie over het faillissement kunt u ook de volgende website raadplegen: www.turnaroundadvocaten.nl.

 

Landelijke bezuinigingen op het gebied van huishoudelijke hulp hebben de bedrijfsvoering voor Pantein-Vivent (HHPV) onbetaalbaar gemaakt. Om die reden is 14 januar een faillissement uitgesproken. Een andere zorgpartij, ZuidZorg, was bereid de dienstverlening overnemen. Het merendeel van de gemeenten heeft aangegeven niet in te stemmen met een doorstart door ZuidZorg. Gemeenten kiezen voor aanbieders die reeds werkzaam zijn in hun eigen regio. Klanten ontvangen zo spoedig mogelijk informatie van hun gemeente over de wijze waarop de dienstverlening voortgezet wordt.

Effecten gewijzigd beleid
De ontstane situatie bij HHPV is een direct gevolg van bezuinigingen in de zorg. Door landelijke en lokale politieke besluitvorming hebben gemeenten te maken met afnemende budgetten waardoor minder uren worden afgenomen en vergoedingen voor dienstverlening op dit moment lager zijn dan de salarisrechten van medewerkers.


Gestreden voor dienstverlening en banen
Afgelopen twee jaar hebben medewerkers en bestuur gestreden voor behoud van dienstverlening en werkgelegenheid. De verwachting was dat HHPV door het akkoord met de vakbonden, ontslag van een gedeelte van het personeel en een loonsverlaging, tot een kostendekkende dienstverlening konden komen. Helaas bleken de maatregelen niet toereikend om de verliesgevende situatie om te buigen.

Geen doorstart door ZuidZorg
De afgelopen weken heeft Pantein-Vivent onder begeleiding van een stille bewindvoerder, de heer mr. drs. F.P.G. Dix van Turnaround Advocaten, naar de best mogelijke oplossing voor 6.100 klanten en 1.800 medewerkers gezocht.

Huishoudelijke Hulp Pantein-Vivent en de curator hebben de gemeenten een keuze geboden voor een doorstart door ZuidZorg. De belangrijkste uitgangspunten waren continuïteit van zorg voor de klant, behoud van zoveel mogelijk werkgelegenheid en het zoveel mogelijk beperken van schade.

“Het merendeel van de gemeenten heeft een andere keuze gemaakt en dit moeten we respecteren”, aldus curator Floris Dix en August Mertens, directeur Huishoudelijke Hulp Pantein-Vivent.

Van belang is nu dat de gemeenten zich concentreren op de continuïteit van zorg en het behoud van zoveel mogelijk werkgelegenheid voor de medewerkers van Huishoudelijke Hulp Pantein-Vivent.