Maasziekenhuis Pantein ontvangt belangrijk kwaliteitslabel NIAZ

Publicatiedatum: 25 januari 2018

Maasziekenhuis Pantein heeft op 25 januari een belangrijk kwaliteitscertificaat in ontvangst genomen van het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ), namelijk NIAZ Qmentum.


Belangrijk kwaliteitslabel
Pauline Terwijn, bestuursvoorzitter van Pantein: “de voortekenen waren al positief, maar nu de definitieve uitkomst bekend is, groeit de trots. Als een van de weinigen ook nog eens zonder verdere opmerkingen hebben we NIAZ Qmentum gehaald. Voor ons als ziekenhuis is dit een belangrijk kwaliteitslabel. Zo’n traject doorloop je niet zomaar. Ons ziekenhuis is op meer dan 2000 punten beoordeeld en heeft op al die punten goed gescoord. Zeven onafhankelijke deskundigen hebben vier dagen lang van ’s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat bij ons in huis meegelopen met artsen, verpleegkundigen, patiënten en vrijwilligers. Daarbij werden de zorg en bedrijfsvoering op afdelingen, poli’s en ook operatiekamers getoetst volgens zeer strenge criteria. Met deze accreditatie weten patiënten, verwijzers, samenwerkingspartners, zorgverzekeraars en andere partijen die de kwaliteit van zorg beoordelen, dat we volgens een zeer hoge kwaliteitsstandaard werken.”

 

Kroon op het werk
De directeur-bestuurder van NIAZ, Kees van Dun, heeft aan Pauline Terwijn laten weten zeer onder de indruk te zijn van ons resultaat. De accreditatie is nu voor de vijfde keer toegekend aan het Maasziekenhuis. Dat is een enorm goede prestatie. Slechts 2 andere ziekenhuizen in Nederland voldoen hieraan. “Het is de kroon op het werk van alle professionals die zich dagelijks inzetten voor goede patiëntenzorg in de regio. Het geeft patiënten bovendien de zekerheid dat we in het Maasziekenhuis volgens een hele hoge kwaliteitsstandaard werken. En daar doen we het voor: hele goede zorg bieden aan patiënten”, aldus Pauline Terwijn.

 

Voor een sfeerimpressie van de uitreiking klik hier>