Klachtencommissie Pantein zoekt 2 nieuwe leden

Publicatiedatum: Donderdag 11 juli 2019

Per 1 september 2019 zijn er twee vacatures voor leden van de klachtencommissie van Pantein:

  • Een lid met een (para)medische achtergrond zoals een specialist ouderengeneeskunde, huisarts, psychiater of een gezondheidszorgpsycholoog
  • Een jurist

Van de nieuwe leden vragen we goede communicatieve en sociale vaardigheden en onafhankelijk en onpartijdig handelen. Verder moeten de kandidaten in staat zijn om tot een afgewogen oordeel te komen, samen met de commissie en affiniteit hebben met kwaliteit in de gezondheidszorg.

 

Over Pantein

Pantein is een veelzijdige speler in de zorg. De organisatie heeft één van de meest brede portfolio’s van Nederland door de combinatie van het Maasziekenhuis, zorgcentra, thuiszorg en services aan huis. Dit zorgt voor een zeer brede en complete dienstverlening op het gebied van gezondheid en zorg. Zorg die dichtbij is en vertrouwd voelt maar ook op en top medische zorg. Pantein werkt nauw samen met Radboudumc en Sint Maartens-kliniek en partners in de wijk: huisartsen, verloskundigen, welzijnsinstellingen, onderwijs, ondernemers en gemeenten. Alles is gericht op het bieden van een compleet en

hoogwaardig zorgaanbod. Hiermee ondersteunt Pantein een goede gezondheid van de inwoners van Noordoost-Brabant en Noord-Limburg.

 

Over de Klachtencommissie

De klachtencommissie bestaat uit 7-9 leden. Conform de Wkkgz (Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg) behandelt de klachtencommissie – onpartijdig – klachten van cliënten/patiënten die behandeling, zorg of service ontvangen van Stichting Pantein en haar zorgondernemingen (Maasziekenhuis, Zorgcentra en Thuiszorg Pantein of Pantein Extra). Dit is vastgelegd in de Klachtenregeling Pantein. In het verlengde daarvan geeft de commissie aanbevelingen aan de Raad van Bestuur op het gebied van zorgverlening.

 

Om de onafhankelijkheid te waarborgen mogen de leden van de klachtencommissie niet werkzaam zijn bij of voor de Pantein-organisatie en haar samenwerkingspartners. Leden hebben zitting op persoonlijke titel, zonder last of ruggespraak. Een lid wordt benoemd voor een termijn van drie jaar en kan slechts éénmaal aansluitend herbenoemd worden. De leden van de klachtencommissie ontvangen een vergoeding voor de werkzaamheden.

 

Contact

Indien u voldoet aan het profiel en interesse heeft in de functie, dan kunt u vóór 1 augustus 2019 uw CV en motivatie sturen naar het bestuurssecretariaat: c.cremers@pantein.nl. Wilt u meer informatie over de functie, dan kunt u uw vraag per mail sturen naar het bestuurssecretariaat of telefonisch contact opnemen via het nummer (0485) 84 60 68. Een van de leden van de klachtencommissie zal vervolgens contact met u opnemen voor het beantwoorden van uw vragen.