Nieuws (archief)

Interesse vanuit Den Haag voor Mooi Maasvallei

Publicatiedatum: 25 september 2023

Vandaag in Mooi Maasvallei* belangrijk bezoek uit Den Haag! Demissionair minister Ernst Kuipers en directeur-generaal curatieve zorg Barbara Goezinne werden bijgepraat over successen die hier gerealiseerd worden. Het is mooi om te zien hoe de integrale samenwerking tussen zorg, welzijn, gemeenten, scholen, werkgevers en de zorgverzekeraar samen met inwoners z’n vruchten afwerpt. Daardoor kunnen we zorg voorkomen en inzetten op een meer vitale en krachtige samenleving. Dat is ook nodig, want de uitdagingen in Nederland zijn de komende jaren zo groot dat de afzonderlijke organisaties de vraag niet zelfstandig kunnen oplossen.

Groen licht voor snelle toets regio Mooi Maasvallei

Publicatiedatum: 18 augustus 2023

Regio Mooi Maasvallei* heeft een eerste positieve beoordeling voor het transformatieplan IZA (Integraal Zorg Akkoord) binnen. Dit omvat een gezamenlijk plan van alle aanbieders in de regio en is daarmee een belangrijke stap.

Brabants Manifest Ouderenzorg

Publicatiedatum: 31 juli 2023

De Brabantse zorg wil vooruit, maar heeft daar tijd en ruimte voor nodig.

Coöperatie VGZ en Pantein innoveren met Herstelkliniek voor ouderen

Publicatiedatum: 3 juli 2023

Overal in Nederland neemt de druk op de zorg toe door de vergrijzing. Om te waarborgen dat de groeiende groep kwetsbare ouderen de juiste zorg krijgen, zetten VGZ en Pantein gezamenlijk in op een nieuw initiatief: de Herstelkliniek Pantein. Dit is een voorziening tussen een behandeling thuis en het ziekenhuis in.

 

  Herstelkliniek Pantein


Pantein sluit 2022 met positieve cijfers af

Publicatiedatum: Vrijdag 26 mei 2022

Zorgorganisatie Pantein sluit het jaar 2022 met positieve cijfers af. Het Maasziekenhuis haalde een positief resultaat van 1,8 miljoen. Het onderdeel Thuiszorg & Zorgcentra boekte ook een resultaat van 1,8 miljoen euro.

Pantein-bestuursvoorzitter Pauline Terwijn: ‘Ik wacht niet op financiële prikkels’

Publicatiedatum: 19 mei 2023

12 mei 2023, door Laura van Elst, Zorgvisie

 

Twee keer zoveel zorg leveren met hetzelfde aantal mensen. De regio Mooi Maasvallei is zeven jaar geleden met die mega-opdracht van start gegaan. Inmiddels levert de samenwerking tussen zorg, welzijn, gemeenten, scholen en werkgevers jaarlijks 11.100 minder opnamedagen in het Maasziekenhuis op.

Voorzorgcirkel Cuijk

Publicatiedatum: Dinsdag 9 mei 2023

Geven en durven vragen. Het maakt het leven zoveel mooier. Dat zien we onder andere in Cuijk. Bewoners hebben daar een voorzorgcirkel opgericht waardoor ze elkaar tot steun zijn. Nieuwsgierig geworden? Laat je inspireren door de mensen in de video. Zij laten dit mooie initiatief groeien en bloeien.

“De leefbaarheid van de regio is gebaat bij de juiste zorg”

Publicatiedatum: 7 maart 2023

Het Smaakcentrum, de voorzorgcirkels, het regionale zorgcoördinatiecentrum, de herstelkliniek: het zijn zomaar wat voorbeelden uit de regio Mooi Maasvallei. Wat ze gemeen hebben? Dat ze voortkomen uit de overtuiging dat je sámen voor een vitale en gezonde maatschappij moet zorgen. In de regio Mooi Maasvallei doen álle partijen mee: zorgaanbieders, welzijn, werkgevers, scholen, gemeenten, inwoners. Omdat ze weten dat alles met elkaar samenhangt.

 

De komende jaren willen ze hier snel meters op maken. De focus op de regionale aanpak van het Integraal Zorg Akkoord (#IZA) helpt daarbij. Pauline Terwijn, bestuurder van Pantein Zorggroep: “Ieder voor zich kan het probleem niet oplossen.” “De leefbaarheid van de regio is gebaat bij de juiste zorg”, vult Garmt Postma, directeur van huisartsengroep Syntein, aan.

Goede samenwerking bij dementie maakt het verschil

Publicatiedatum: Dinsdag 14 februari 2023

“Dementie kun je niet voorkomen, maar goede zorg en ondersteuning kan het verschil maken”, aldus Karin Linssen, projectmanager Dementieketenzorg. Dat blijkt ook uit Dementiemonitor Noordelijke Maasvallei. “We werken in onze regio met een goed doordachte aanpak met vroegsignalering waarin de rol van de huisartsen en ouderenverpleegkundigen heel belangrijk is. En niet te vergeten het netwerk van de personen met dementie.”

Successen MooiMaasvallei smaken naar meer

Publicatiedatum: 3 februari 2023

Versterken van de kracht van inwoners, van jong tot oud, daar blinkt onze regio in uit. Partners van MooiMaasvallei* presenteerden deze week de meerwaarde van negen domeinoverstijgende projecten aan bestuurders, toezichthouders en raadsleden. Deelnemers konden vragen stellen en ideeën inbrengen. Dat er al zoveel mooie successen zijn, zorgde voor enthousiaste reacties. Hieronder worden in het kort de projecten benoemd. Doel is om de successen verder uit te bouwen. Dank aan alle deelnemers voor de positieve reacties en inbreng!