Nieuws (archief)

Zorg, welzijn en onderwijs slaan handen ineen voor baankansen in de regio

Publicatiedatum: 19 september 2022

De baankansen in zorg en welzijn zijn de komende jaren uitstekend. Om deze kansen optimaal te benutten slaan zorg, welzijn en onderwijs vaker de handen ineen via het initiatief Sterk Zorg- en Welzijnonderwijs.

Netwerkzorg en preventie in de regio zijn voorbeeld voor Den Haag

Publicatiedatum: 14 september 2022

Onder de vlag van MooiMaasvallei zetten partijen in het Land van Cuijk en Noord-Limburg zich in voor een zo goed mogelijk aanbod van zorg en welzijn voor de inwoners. Dat is ook in Den Haag opgevallen. Op 14 september liet Secretaris Generaal Marcelis Boereboom van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zich bijpraten over de inzet op netwerksamenwerking en preventie en de voordelen die dit heeft voor de inwoners.

Oproep: Investeer nu in de wijkverpleging van morgen

Publicatiedatum: 31 augustus 2022

De toekomst van de zorg is thuis. In de eigen omgeving herstellen mensen sneller. Goede zorg thuis staat of valt met deskundige wijkverpleging.

Positieve cijfers voor Pantein in 2021

Publicatiedatum: 20 mei 2022

Pantein sluit het jaar 2021 af met positieve cijfers. Het Maasziekenhuis boekte een positief resultaat van 1,9 miljoen euro. Het onderdeel Thuiszorg & Zorgcentra behaalde een positief resultaat van 2,8 miljoen.

Maasziekenhuis Pantein scoort opnieuw goed in BDO onderzoek

Publicatiedatum: 16 november 2021

Maasziekenhuis Pantein behaalt opnieuw een positieve score in het jaarlijkse onderzoek van adviesbureau BDO. Het ziekenhuis scoort als rapportcijfer een 8 en eindigt hierdoor op de 15e plaats (2019: 24e plaats, 2018: 61e plaats). Het verstevigen van de financiële positie van het ziekenhuis zet door. Het jaar 2020 werd net als de drie voorgaande jaren afgesloten met positieve jaarcijfers.

Hack bij extern beheerde website voor kilometerdeclaraties

Pantein heeft vastgesteld dat een extern beheerde website voor kilometerdeclaraties (declaratie.stbno.nl) is gehackt. Deze website werd gebruikt door thuiszorgmedewerkers van Pantein. 

Pantein sluit 2020 af met positieve cijfers

Publicatiedatum: 27 mei 2021

Pantein sluit voor het vierde jaar op een rij af met positieve cijfers. Het Maasziekenhuis boekte in 2020 een resultaat van 2,8 miljoen euro en de Thuiszorg & Zorgcentra behaalde 3,1 miljoen euro.

Peter van der Pols treedt toe tot de Raad van Bestuur van Pantein

Publicatiedatum: 26 februari 2021

Peter van der Pols treedt met ingang van 1 maart toe tot de Raad van Bestuur van Pantein. Samen met bestuursvoorzitter Pauline Terwijn vormt hij de Raad van Bestuur. 

Centrum Mantelzorg, Blink en Sociom bundelen krachten

Publicatiedatum: 16 december 2020

Centrum Mantelzorg (Pantein) en Blink Regio Land van Cuijk (Ons Welzijn) worden per 1 januari 2021 onderdeel van Sociom. Door de krachten en expertise te bundelen, ontstaat er één centrale plek waar alle ondersteuning en kennis op het gebied van mantelzorg en vrijwilligerswerk in het Land van Cuijk samenkomt. Dat betekent kortere lijnen en sneller schakelen, om zo samen nog betere ondersteuning te bieden aan mantelzorgers, vrijwilligers en professionals.

Pantein sluit 2019 af met positieve cijfers

Publicatiedatum: 29 mei 2020

Voor het derde jaar op een rij sluit Pantein het jaar af met positieve cijfers. Het Maasziekenhuis boekte in 2019 een resultaat van 4,9 miljoen euro en de Thuiszorg & Zorgcentra 1,8 miljoen euro.